Defensive Driving and traffic school courses help you to lower auto insurance rates, remove points from driver record, dismiss traffic ticket and to become a responsible driver. This course is 100% online and approved throughout your State. Complete the driving safety course and get rid of traffic tickets or lower your insurance and keep your driver record clean.

Florida Traffic School course answers 1

Below you can find a few Florida Online 4-hour BDI Defensive Driving/Traffic School Course Final Exam Questions and Answers - set 1 2011, 2012, 2013, 2014, 2015

Question 1. Speed limits as a rule are posted in all areas and change with the situation.
Correct Answer: True

Question 2. What color is the cane of a blind person?
Correct Answer: White or white and red

Question 3. You must yield the right of way to a publicly owned transit vehicle that is traveling in the same direction and is re-entering the highway from a designated pullout bay.
Correct Answer: True

Question 4. A possibility of unseen events, a car parked in a "NO PARKING ZONE", children walking on the sidewalk, and a child running on the sidewalk are all examples of what?
Correct Answer: School zone hazards

Question 5. Of all drivers that are involved in fatal crashes, __________ are the most likely to be speeding.
Correct Answer: Young males

Question 6. How long will a DUI be attached to your permanent driving record?
Correct Answer: 75 years

Question 7. How much did alcohol related crashes cost the state of Florida in 2000?
Correct Answer: 12.6 billion

Question 8. The following are all situations that can get your driver's license revoked except:
Correct Answer: Speeding

Question 9. A driver affected by alcohol has a decreased ability to reason and make proper judgments.
Correct Answer: True

Question 10. All vehicles, including animal-drawn vehicles, must have at least one white light visible from a distance of not less than 1,000 feet to the front.
Correct Answer: True

Question 11. How many crashes are there in Florida per day on average?
Correct Answer: 691

Question 12. You can reduce sleepiness by:
Correct Answer: Sleeping

Question 13. Reckless driving could result in 4 points added to your driver license.
Correct Answer: True

Question 14. What is not a way that you can communicate with another driver?
Correct Answer: Mental telepathy

Question 15. Speeding is a direct cause of a lot of crashes.
Correct Answer: True

Question 16. Every child in a school zone is a human caution sign.
Correct Answer: True

Question 17. An orange traffic sign means:
Correct Answer: Construction and maintenance

Question 18. A White traffic sign means:
Correct Answer: Regulation

Question 19. The "I" in SIPDE stands for what?
Correct Answer: Identify

Question 20. If a leak develops in the brake system of a vehicle, you may experience:
Correct Answer: All the above.

Question 21. Which of the following are situations that can cause your driver's license to be suspended:
Correct Answer: All of the above

Question 22. A broken yellow line on the road means:
Correct Answer: You may pass on the left.

Question 23. Vehicles are designed with both plastic and elastic values to absorb energy.
Correct Answer: True

Question 24. Three out of four crashes occur how close to home?
Correct Answer: Within 25 miles

Question 25. If you get caught speeding in a construction zone the fine is...
Correct Answer: Doubled

Question 26. How many cell phones were there in 1985 in the US?
Correct Answer: 345,000

Question 27. What percent of all fatal crashes are caused by speeding?
Correct Answer: 30%

Question 28. Speed does not have any bearing on your decisions.
Correct Answer: False

Question 29. How often was there an alcohol related fatality in the US?
Correct Answer: Every 31 minutes

Question 30. Helmets are estimated to be __________ effective in preventing fatal injuries to motorcyclists.
Correct Answer: 37%

Question 31. The main purpose of a collapsible steering column is so that the driver's chest is protected from injury.
Correct Answer: True

Question 32. If the unpaved median that divides a highway is greater then 5 feet, then only the vehicles on the same side as the school bus must stop.
Correct Answer: True

Question 33. Headlights that are aimed too high are harmless.
Correct Answer: False

Question 34. What is not an option?
Correct Answer: Drive home after drinking.

Question 35. Stress is our physical and mental reaction to anything that upsets the balance of either our bodies or our minds.
Correct Answer: True

Question 36. A "Pavement Ends" sign means:
Correct Answer: The road ahead changes from pavement to a dirt road.

Question 37. What is the Smith system?
Correct Answer: A system of safe driving

Question 38. The length of time it takes to execute your actions is your reaction time.
Correct Answer: True

Question 39. If you commit vehicular manslaughter, your driver's license will be:
Correct Answer: Revoked

Question 40. Every vehicle is required to have two braking systems and each must be able to stop the car alone.
Correct Answer: True

Another Set of Florida 4-hour BDI Traffic School Final Exam Answers

Online Traffic School (or) Defensive Driving Course

Enrolling an Online course gives you the feasibility to dismiss ticket from your home or office and from anywhere. Fastest & easiest way to dismiss tickets.