Defensive Driving and traffic school courses help you to lower auto insurance rates, remove points from driver record, dismiss traffic ticket and to become a responsible driver. This course is 100% online and approved throughout your State. Complete the driving safety course and get rid of traffic tickets or lower your insurance and keep your driver record clean.

Florida Traffic School Course Final Exam Answers

Below you can find a few Florida Online Defensive Driving / Traffic School Course Final Exam Questions and Answers.

Question 1: Driving a motor vehicle requires many coordinated functions which are __________ impacted by alcohol and other drugs.
Correct Answer:  Adversely

Question 2: Driving requires a high degree of __________ in the driving environment.
Correct Answer:  awareness

Question 3:  Traffic laws are made based on rash and hasty decisions.
Correct Answer:  False

Question 4: The conscientious driver is often times the __________ driver.
Correct Answer:  Defensive

Question 5: An attitude that is predisposing you to risk is disregarding personal safety.
Correct Answer:   True

Question 6: Matching the vehicle speed and direction to the situation is one of the traits of a good driver.
Correct Answer:  True

Question 7: Drivers must understand that traffic laws ______ them and should be supported and followed.
Correct Answer:  benefit

Question 8: Approximately 42,000+ people die annually on the roads of the United States.
Correct Answer:  True

Question 9: Your body can eliminate about _______ of BAC per hour.
Correct Answer:   0.015

Question 10: Some of the factors used to approximate the value of loss for crashes are:
Correct Answer:  All of the above

Question 11: It's alright if a designated driver limits his drinks to one or two only.
Correct Answer:  False

Question 12: You should always drive faster than is safe for conditions.
Correct Answer:  False

Question 13: In a collision, the second collision is when an unsecured driver strikes the inside of the vehicle.
Correct Answer:  True

Question 14: A _______ is required to change the speed and direction of a moving body.
Correct Answer:  Force

Question 15: Periodically glance at the rear-view mirror and the speedometer to get a determination of your vehicle speed and positioning in regard to other traffic

and road conditions.
Correct Answer:  True

Question 16: Kinetic energy is the force that needs to be dissipated in a collision.
Correct Answer:  True

Question 17: If your shoulder restraints keep hitting you in the ear or on the neck, consult your owner's manual on how to adjust the height of the safety belts.
Correct Answer:  True

Question 18: I do not need to wear a safety belt. I can brace myself in a crash.
Correct Answer:  False

Question 19: Whiplash is when the head is accelerated faster and harder than the torso in a rear-end collision.
Correct Answer:  True

Question 20: If your vehicle is not properly maintained, it could fail at a critical moment and you could be in a crash.
Correct Answer:  True

Question 21: Drivers should let outside distractions deter them from safe driving habits.
Correct Answer:  False

Question 22: Modern vehicles are designed to _______ in a crash to absorb kinetic energy.
Correct Answer:  Crush

Question 23: _________ hazards are those hazards that are within 10-12 seconds in front of your vehicle.
Correct Answer:  potential

Question 24: For a construction zone, the fines double when construction workers are present.
Correct Answer:  True

Question 25: The two-second rule was designed for good weather and clear visibility.
Correct Answer:  True

Question 26: Under good weather and clear visibility, what minimum following distance should you keep between your car and the car in front of you?
Correct Answer:  Two seconds

Question 27: Drivers being tailgated are advised to ______ to encourage the tailgating driver to pass.
Correct Answer:  slow down

Question 28: If the tailgater persists, go to a well-lighted public place or police station and pull off the road.
Correct Answer:  True

Question 29: This is the distance your vehicle travels from the time your eyes see a hazard until your brain recognizes the hazard.
Correct Answer:  Perception distance

Question 30: Perception distance plus reaction distance plus braking distance is called:
Correct Answer:  Total stopping distance

Question 31: Hydroplaning is best controlled when you speed up and make drastic control inputs.
Correct Answer:  False

Question 32: When hydroplaning begins, press down on the accelerator and brake hard.
Correct Answer:  False
Question 33: If your car breaks down, you should park where the vehicle can be seen for 200 feet in each direction.
Correct Answer:  True

Question 34: When you approach a blind intersection you should:
Correct Answer:  both

Question 35: When changing lanes, extreme caution should be exercised and the maneuver should be done within a reasonable amount of time.
Correct Answer:  True

Question 36: When you follow a motorcycle ________ your following distance. You do not want to be so close that you would run over the motorcyclist if they fell.
Correct Answer:   increase

Question 37: You should drive in another person's blind spot, they do not need to see where you are.
Correct Answer:  False

Question 38: The shape and color of a road sign can give the driver information about the driving environment.
Correct Answer:  True

Question 39: When you stop for a school bus, you must remain stopped until all children are clear of the roadway and the bus signal has been withdrawn.
Correct Answer:  True

Question 40: __________ is a type of drug that lowers the rate of muscular or nervous system activity.
Correct Answer:   A depressant


Another Set of Florida 4 hour BDI Traffic School Final Exam Answers

Online Traffic School (or) Defensive Driving Course

Enrolling an Online course gives you the feasibility to dismiss ticket from your home or office and from anywhere. Fastest & easiest way to dismiss tickets.