Defensive Driving and traffic school courses help you to lower auto insurance rates, remove points from driver record, dismiss traffic ticket and to become a responsible driver. This course is 100% online and approved throughout your State. Complete the driving safety course and get rid of traffic tickets or lower your vehicle insurance premiums and keep your driver record clean.

✅ Traffic School Final Exam Answers California, Traffic School Test Answers 8

Got a traffic ticket in California State? Take our California Department of Motor Vehicles approved California traffic school 8 hour Course online. Avoid receiving a Moving Violation Point on your Driving Record.

Taking CA traffic school online course is the preferred method for traffic ticket holders to have their tickets dismissed. In California, almost all state and County courts allow online traffic school for most traffic violations such as speeding, rolling a stop sign, etc.

California online traffic school test answers - just 70% correct and you pass! Read the Easy Course Lessons: Answer Simple Quiz Questions:

After you pass the California traffic school final exam/test, your course completion certificate will be sent electronically.

Here is the California traffic school test answers reference guide that should help you answer the quizzes and final test with ease. Posted All of the Traffic school California answers are in the course. There is a requirement of at least 70% correct answers on your final exam w.r.t. California traffic school in lieu of ticket.


RESULT 100 % GUARANTEE YOU will SCORE: 100% on your Final Exam


California Online Traffic School Test Answers



Test Answers #1


1. In California, you are legally DUI when your BAC is:
Correct Answer: 0.08%

2. Alcohol is a ___________, and it slows the activities of the brain.
Correct Answer: depressant

3. _____% of drinking drivers attending an alcohol treatment center return within three years, indicating another DUI arrest.
Correct Answer: 90

4. One alcoholic drink is equivalent to 2 glasses of wine.
Correct Answer: false

5. It is legal to have a container of liquor, beer or wine in your car as long as:
Correct Answer: it is sealed.


6. The first bodily function to be affected by alcohol is:
Correct Answer: the higher learning center of the brain, including judgment.

7. Counting backwards is no longer allowed as part of a field sobriety test.
Correct Answer: false

8. Alcohol affects brain functions such as awareness.
Correct Answer: true

9. Field sobriety tests are often conducted on the side of the road.
Correct Answer: true

10. Under the _____________ Law, a driver must take either a blood or breath test when asked by law enforcement after a DUI arrest.
Correct Answer: Implied Consent

11. FST stands for Field Sobriety Ticket.
Correct Answer: false



Test Answers #2


1. Aggressive driving behavior, including ____________, is a rapidly increasing problem affecting America's drivers.
Correct Answer: road rage

2. You do not have to be able to see clearly to drive safely, as long as you can see where things are.
Correct Answer: false

3. The American Driver and Traffic Safety Association found that only about 50% of drivers have taken a drivers education course.
Correct Answer: false

4. One reason children are at greater risk of being injured as pedestrians is that they act on impulse without thinking and do not always recognize an unsafe situation.
Correct Answer: true

5. The main objective when operating a motor vehicle is to drive as __________ as possible.
Correct Answer: safely

6. School zones, playgrounds, parks, hospitals, housing communities, business districts, and municipal centers are all considered ____________ driving areas.
Correct Answer: high-risk

7. What is one thing that you should never do if an aggressive driver follows you?
Correct Answer: Drive home.

8. When are children usually at the greatest risk from motor vehicles?
Correct Answer: At the beginning and end of the school day.

9. Which of the following is true regarding children as pedestrians?
Correct Answer: Their field of vision is not as good as that of an adult.

10. In order to be properly positioned in the driver's seat, you must be _____________________________.
Correct Answer: sitting up straight with both hands on the steering wheel

11. The danger associated with the abuse of a vehicle is compared to the danger of what?
Correct Answer: A loaded gun.


Test Answers #3

1. When you _____________, you do not leave enough stopping distance between yourself and the vehicle you immediately follow.
Correct Answer: tailgate

2. In a period of twelve months, involvement in three or more accidents will result in:
Correct Answer: : a DMV investigation.

3. The truck under-ride functions as:
Correct Answer : a preventive mechanism to help keep the tops of cars from being sheared off.

4. The purpose of the windshield is to protect the driver or passenger from the environment.
Correct Answer: true

5. The rear-ender is not the most common accident type.
Correct Answer: false

6. A truck under-ride helps large vehicles maneuver up hills.
Correct Answer: false

7. A front tire blow-out will cause the vehicle to fishtail.
Correct Answer: false

8. Which of the following can you do to slow down your vehicle when your brakes fail?
Correct Answer: Any of the above.

9. If you see a car coming towards you on the wrong side of the road, which of the following should you do?
Correct Answer: Pull to the extreme right or drive off the road completely.

10. If an earthquake occurs while you are driving, which of the following actions will help to ensure your safety?
Correct Answer: Pull over to the side of the road and stay inside until the shaking stops.

11. A poor driving record is a good way to see your insurance rates soar.
Correct Answer: : true



Test Answers #4

1. Cars traveling at 35 mph need approximately _____ feet to stop in ideal conditions.
Correct Answer: 106

2. Fatal collisions often occur when passing is attempted on a _______ road.
Correct Answer: mountain

3. Properly worn seatbelts will prevent the driver and passengers from:
Correct Answer: being thrown through the windshield and into traffic.

4. You should try to scan the road at least 1/4 mile ahead.
Correct Answer: true

5. One of the most important factors in preventing collisions is maintaining proper __________.
Correct Answer: following distance

6. A collision prevention rule to follow includes being extra cautious in dangerous driving locations, such as bottlenecks, broken traffic signals, and _______.
Correct Answer: intersections

7. A seatbelt pretensioner creates excess slack to allow for more comfort and space between the belt and the occupant.
Correct Answer: false

8. One common blind spot for a truck exists near the right front wheel.
Correct Answer: true

9. It is safer to remain within a vehicle in a collision than to be ejected from the vehicle.
Correct Answer: true

10. Properly worn seatbelts should increase the chance of survival when involved in a traffic crash by:
Correct Answer: 45%

11. ___________ drivers are actually the number-one killers on the road.
Correct Answer: Unsafe or inexperienced



Test Answers #6


1. A _______ license is issued to any driver who wishes to operate a basic automobile.
Correct Answer: Class C

2. You may have your license suspended for six months for reckless driving or excessive speed upon a first conviction.
Correct Answer: false

3. Headlights must be used whenever you cannot see at least _______ feet ahead.
Correct Answer: 1000

4. This device should be used as a communication tool to warn other drivers of possible hazards or dangers.
Correct Answer: horn

5. When an emergency vehicle with its lights and sirens on approaches, you should move your vehicle to the right as soon as possible.
Correct Answer: true

6. You should never follow an emergency vehicle within ______ feet.
Correct Answer: 300

7. Over 70% of crashes involving cars with bicycles occur in driveways or __________.
Correct Answer: intersections

8. A green painted curb indicates limited time parking, and the time is usually marked on a nearby curb or sign.
Correct Answer: true

9. Drivers may cross into a bicycle lane:
Correct Answer: only when making a right turn within the last 200 feet before an intersection.

10. A driver’s license typically expires ____ years from the date of issue on the driver’s birthday.
Correct Answer: five


11. A U-turn is legal at all times in an intersection unless otherwise posted.
Correct Answer: true



#Final Test Answers California driving test


1. A poor driving record is a good way to see your insurance rates soar.
Correct Answer: true

2. In a period of twelve months, involvement in three or more accidents will result in:
a. your car being impounded
b. jail time
c. a dmv investigation
d. a license suspension
e. a license revocation

correct Answer: a dmv investigation

3. The truck under-ride functions as:
Correct Answer: a preventive mechanism to help keep the tops of cars from being sheared off.

4. The purpose of the windshield is to protect the driver or passenger from the environment.
Correct Answer: true

5. The rear-ender is not the most common accident type.
Correct Answer: false

6. The truck under-ride functions as:
Correct Answer: a preventive mechanism to help keep the tops of cars from being sheared off.

7. New safety features added to vehicles will have no effect on their resale value, but they will increase the purchase prices of the vehicles.
Correct Answer: false

8. _____% of drinking drivers attending an alcohol treatment center return within three years, indicating another DUI arrest.
Correct Answer: 90

9. Sleep deprivation studies show that a person deprived of sleep for 24 hours would be as impaired as if he or she were legally:
Correct Answer: intoxicated.

10. Your personal goals as a driver should be to prevent accidents and to drive as safely as possible.
Correct Answer: true

11. One way to reduce the effects of stress on driving is to:
Correct Answer: allow for more driving time.

12. Last year, roughly 300,000 drivers had their licenses suspended or revoked for mental or physical conditions.
Correct Answer: false

13. The American Driver and Traffic Safety Association found that only about 50% of drivers have taken a drivers education course.
Correct Answer: false

14. Over 70% of crashes involving cars with bicycles occur in driveways or __________.
Correct Answer: intersections

15. According to a study on traffic congestion, Los Angeles area drivers spend approximately three weeks each year sitting in traffic.
Correct Answer: false

16. About _________ lives are saved each year in the U.S. by seatbelt usage.
Correct Answer: 15,000

17. Which of the following can you do to slow down your vehicle when your brakes fail?
Correct Answer: Any of the above.

18. If you see a car coming towards you on the wrong side of the road, which of the following should you do?
Correct Answer: Pull to the extreme right or drive off the road completely.

19. Which of the following will help you to become sober?
Correct Answer: Rest.

20. If you see a car coming towards you on the wrong side of the road, which of the following should you do?
Correct Answer: Pull to the extreme right or drive off the road completely.

21. 50% of all collisions are caused by drivers ______ years of age.
Correct Answer: 16-24

22. ___________ drivers are actually the number-one killers on the road.
Correct Answer: Unsafe or inexperienced

23. Alcohol-impaired driving causes approximately 30 percent of California's _________ traffic collisions.
Correct Answer: fatal

24. Sleep deprivation causes an estimated ________________ police-reported collisions per year, according to the National Transportation Safety Board.
Correct Answer: 100000

25. Approximately 2% of all fatal traffic collisions are bicycle-related.
Correct Answer: true

27. If an earthquake occurs while you are driving, which of the following actions will help to ensure your safety?
Correct Answer: Pull over to the side of the road and stay inside until the shaking stops.

26. A truck under-ride helps large vehicles maneuver up hills.
Correct Answer: false

California Traffic School Final Exam Answers 9 | California Traffic School Test Answers 9

The purpose of driving safety program is to increase road safety awareness by reducing traffic violations and to keep your auto insurance premiums low. Handle Speeding ticket, stop sign citation, lawyer for fighting traffic tickets & other violations.


BEFORE BUYING A CERTIFIED PRE OWNED WARRANTY USED CAR: Use car budget calculator - you can afford on used car • Choose appropriate car model • Check pre-owned car costs, fuel economy and other standard features • Purchase certified pre-owned car for manufacturer & additional extended warranty • Verify used cars documents - bill of sale, title transfers, duplicate title, license plate & registration • Get Best & cheap car insurance on used cars • Know service & vehicle history reports • Get used cars for sale nearby • Have pre purchase inspection - car exterior, interior, tyres & engine • Do test drive the car on different road conditions.