Defensive Driving and traffic school courses help you to lower auto insurance rates, remove points from driver record, dismiss traffic ticket and to become a responsible driver. This course is 100% online and approved throughout your State. Complete the driving safety course and get rid of traffic tickets or lower your insurance and keep your driver record clean.

Florida Traffic School course answers 2

Below you can find a few Florida Online 4-hour BDI Defensive Driving/Traffic School Course Final Exam Questions and Answers - set 1 2011, 2012, 2013, 2014, 2015


1. A merging traffic sign is an example of a _____ sign.
A. Regulatory
B. Warning
C. Guide

ANS: Warning

2. When stopped behind a school bus you cannot continue moving until:
A. You cannot see anymore children getting on or off the bus.
B. You access to a passing lane.
C. The bus stops flashing its red light and (if applicable) withdraws its stop sign.

ANS: The bus stops flashing its red light and (if applicable) withdraws its stop sign.

3. A disadvantage of driving a motorcycle is
A. you cannot stop as quickly as a car
B. you have less protection in a collision
C. All of the options

ANS: you have less protection in a collision

4. What do the initials B.A.C. represent?
A. Basic Alcohol Consumption.
B. Basic Alcohol Comprehension.
C. Blood Alcohol Content

ANS: Blood Alcohol Content

5. A drop of whiskey on your tongue can be detected in your arm in:
A. Seven seconds
B. One minute
C. Three minutes

ANS: Seven seconds

6. If you miss your exit on the freeway, it is legal to stop and back-up.
A. Never.
B. When the traffic is very light.
C. As much as thirty yards.

ANS: Never.

7. There are two types of bad drivers:
A. Speeders and Unaware
B. Unaware and Angry
C. Aggressive and Unaware

ANS: Aggressive and Unaware

8. The chances of being involved in an auto collision once a year are:
A. 1 in 25
B. 1 in 100
C. 1 in 250

ANS: 1 in 25

9. You must place a child in an integrated child seat if the child is.
A. Three years of age and under.
B. Under nine years of age.
C. Under 60 pounds.

ANS: Three years of age and under.

10. If one of your tires blows out, you should apply your brakes immediately.
A. True
B. False

ANS: False

11. People who worry that a safety belt wrinkles their clothes can:
A. Place a small hand towel or handkerchief between them and the seat belt
B. Drive with one hand and hold the belt away from them with the other
C. Wear only their lap belt

ANS: Place a small hand towel or handkerchief between them and the seat belt

12. Denial of one''s poor or aggressive driving habits can lead to:
A. poor driving choices
B. increased chances of crashing
C. Both of the above

ANS: Both of the above

13. Behavior Modification is
A. Attitude Adjustment
B. Speeding
C. Traffic Management

ANS: Attitude Adjustment

14. Your low beam headlights illuminate the road in front of you for approximately:
A. 100 feet
B. 300 feet
C. 500 feet

ANS: 100 feet

15. One drink means:
A. Shot of 80 proof alcohol
B. One Beer
C. Either of the above

ANS: Either of the above

16. A flashing yellow light:
A. Should be treated just like a stop sign.
B. Is only encountered on a highway.
C. Warns you of potential danger

ANS: Warns you of potential danger

17. White or Red signs
A. Indicate
B. Regulate
C. Direct

ANS: Regulate

18. If you are under the age of 18 and accumulate six or more points
A. Your license will be suspended for two years
B. Your license will be suspended for one year
C. Your license will be suspended for 90 days

ANS: Your license will be suspended for one year

19. If you start to feel sleepy when driving you should
A. Speed up to get to your destination as quickly as possible
B. Pull over by the side of the freeway
C. Pull over at a rest stop

ANS: Pull over at a rest stop

20. It is a good idea when you are driving on wet pavement to change lanes quickly.
A. True
B. False

ANS: False

21. The trickiest and most difficult lighting exists in the morning
A. True
B. False

ANS: False

22. For a fatal crash costs can soar to:
A. $500,000
B. $250,000
C. $50,000

ANS: $500,000

23. You should check your mirrors
A. Once every hour
B. Once every 2-5 seconds
C. Once every 2 to 3 minutes

ANS: Once every 2-5 seconds

24. You may be cited for improper safety equipment on your car if
A. you do not have safety glazed windshields and/or if you have a crack in your windshield.
B. your headlights and / or tail lights are not functional.
C. both of the above.

ANS: both of the above.

25. Failure to stop at a crash site where your vehicle caused damage, injury or death
A. is not an offense if you make a police report within 24 hours.
B. is automatically punishable by more than 15 years in prison.
C. is considered hit and run and carries severe penalties.

ANS: is considered hit and run and carries severe penalties.

26. A blue sign might designate:
A. A hospital
B. A pedestrian crossing
C. Both A and B

ANS: A hospital

27. A diamond lane on the freeway
A. Can be used if you are transporting pets or cages
B. Indicates a High Occupancy Vehicle Lane
C. Is used only for emergency vehicles

ANS: Indicates a High Occupancy Vehicle Lane

28. A DUI/OWI conviction stays on your record for
A. 10 years
B. 25 years
C. 75 years

ANS: 75 years

29. The top excuse for not wearing your seat belt is
A. I am only going a short distance.
B. It is too tight.
C. I forgot

ANS: I am only going a short distance.

30. Shape is indicative of the sign type
A. True
B. False

ANS: True

31. There are over _____ licensed drivers in Florida
A. 3 Million
B. 9 Million
C. 15 Million

ANS: 15 Million

32. Country roads may require a different approach than driving in the city
A. True
B. False

ANS: True

33. If you start to feel sleepy while driving you should:
A. Speed up to get to your destination as quickly as possible
B. Pull over by the side of the freeway
C. Pull over at a rest stop

ANS: Pull over at a rest stop

34. The cost to state and local government for a fatal crash can reach:
A. $25,000
B. $100,000
C. $500,000

ANS: $500,000

35. Each year over ______ people die in car crashes.
A. 15,000
B. 27,000
C. 42,000

ANS: 42,000

36. You should always measure your following distance in
A. Seconds
B. Car lengths
C. Feet

ANS: Seconds

37. You must place a child in an approved child seat if the child is:
A. Three years of age and under.
B. Under nine years of age
C. Under 60 pounds

ANS: Three years of age and under.

38. If you must drive with a child in the front seat, and the car is equipped with an airbag, you should
A. Put the seat as far back as possible
B. Put the seat as close to the airbag as possible
C. Put the child on the lap of another adult

ANS: Put the seat as far back as possible

39. ''Welcome to Yellowstone Park'' is an example of a:
A. Regulatory
B. Warning
C. Guide

ANS: Guide

40. If an over-the-counter drug might affect your ability to drive, it will:
A. Be very expensive
B. Have a warning label on the package
C. Not be available over-the-counter

ANS: Have a warning label on the package

Another Set of Florida 4-hour BDI Traffic School Final Exam Answers